PC skjerm med bildet av Mester Grønn produktliste

Mester Grønn

mestergronn.no

2015

nettsider og nettbutikker

Mester Grønn blomstrer på ny gjennom en helhetlig butikkopplevelse som økte salget med over 50% med muligheter for mer enn bare blomsterhandel.

Skjerm med bilde av Mester Grønn sin forside
Utfordring

Sprikende opplevelser i butikk og på nett

Mester Grønn stod ovenfor en utfordring da nettsiden og nettbutikken ikke var forenlig med den fysiske opplevelsen i butikk. Deres gamle løsning var utdatert i form av design, struktur og brukeropplevelse. Dessuten var nettsiden delt i to, med en løsning for desktop og en løsning for mobil. I tillegg hadde de en ekstern blogg hvor de delte inspirasjon og tips til blomsterstell med sine kunder.

Skjerm med bilde av Mester Grønn sin søkefunksjon
Løsning

Samle en spredt butikkopplevelse

Mester Grønn ønsket en bedre og helhetlig, digital kundeopplevelse. Nettstedet skulle være kjernen i Mester Grønns digitale verden. Det skulle være mye mer enn en nettbutikk for blomsterhandel. Målet for siden var å skape en totalopplevelse for blomsterglade kunder.

Vi gjennomførte brukertester på lab i samarbeid med Netlife Research, hvor brukerne gjennomførte eyetracking av nettsiden. Her oppdaget vi at brukerne hoppet av underveis i kjøpsprosessen fordi brukerreisen var komplisert. På bakgrunn av dette redesignet vi hele det digitale handelsløpet. Opprydding, prioritering av innhold, bedre flyt og godt skjemadesign gjorde brukerens kjøpsprosess vesentlig bedre enn før.

Vi designet nettsiden minimalistisk og delikat, med produkt- og miljøbilder som lot nettsiden blomstre. Ved å spille på friskhet og kvalitet, bar den nye nettsiden Mester Grønns lidenskap og blomsterglede.

PC med utsnitt av Mester Grønns hjemmeside
Tre mobilskjermer som viser mobillayout av Mester Grønn sine hjemmesider.
Resultat

Omsetning økte med hele 50 % et halvt år etter lansering

Sammen med Mester Grønn fikk vi nettsiden deres til å blomstre på ny. Den nye løsningen la vekt på bruker og brukeropplevelse. På denne måten skapte vi en helhetlig tjeneste som åpnet opp for enda mer enn bare blomsterhandel. Det nye nettstedet ble en viktig del av Mester Grønns blomstersalg. Omsetningen økte med hele 50 % et halvt år etter lansering. I ettertid har vi også bidratt med kontinuerlig analyse og optimalisering av Mester Grønns nettside.

Tre mobilskjermer som viser mobillayout av mestergrønn.no